In Herdenking aan my Suster

by | Mar 26, 2015 | Blog, Dedications | 3 comments

Maritza van Niekerk aan: Adré Kleinhans 10.03.1968 – 27.03.1985

Van My Aan Jou

Ek was maar 3 jaar oud en jy pas 17, net 17 dae voor die vreeslike dag. Jou hele lewe wat voorle soos ‘n leë dagboek wat jy elke dag in skryf.

Jy het my lief gehad soos ‘n ma en het alles vir my gedoen. Ek onthou hoe jy my geleer het om borrels in my waslap tydens bad tyd te blaas.

Familie praat van jou met ‘n glimlag op hul mond, maar daai hartseer verlange in hulle oë. Ek het elke dag wat ek ouer word meer en meer na jou begin lyk, en kon sien dit is moeilik vir die familie. Ek sien as ons oor jou praat, die kyk, die kyk van jammerte. Jammerte vir my dat ek jou nie kon ken nie. Maar ek wil he almal moet weet. Moet my nie jammer kry nie, want ek weet jy was ontsaglik lief vir my. Die pure skoon liefde van ‘n suster vir haar baba sussie. Jy het liefde betoon aan almal en het jou beskermende hand oor jou geliefdes gehou.

Daar is geen woorde of dade wat kan reg maak wat gebeur het op daai dag so lank gelede nie. Jy en soveel ander is so onverwags en skielik van ons af weg gevat. Daar is ‘n leemte wat altyd daar sal bly in elkeen wat die geluk gehaat het om jou te kon ken.

In my voel die leemte nog groter en dieper as wat ek kan beskryf, veral omdat ek jou nie geken het nie. Maar ek voel ryker en ek kan glimlag as ek aan jou dink sonder die hartseer oor daai dag 30 jaar gelede omdat ek iets van jou onthou, ‘n foto in my gedagtes waar jy altyd perfek sal wees. Ek was dalk te klein om veel te onthou maar dit wat ek het koester ek altyd. Jou liefde vul my steeds.

Jy was my “Moeder Teresa” en het presies geweet hoe ek my hare wil gewas hê, hoe my oggend ete moet gemaak word of hoe om my gunsteling storie te lees.

Jy was my engel op aarde vir die kort tydjie wat jy my geken het. Ek weet dat elkeen wat die voorreg gehaat het om jou in hulle lewe te hê sal jou nooit vergeet nie, en dus is vandag 30 jaar na jy weg geneem is van ons ‘n tyd om jou te onthou vir wie en wat jy was. ‘n Ware engel op aarde.

“The hardest part of a sudden death is not having the opportunity to say goodbye.”

Totsiens my liewe suster.

 

3 Comments

 1. tinah

  To lose a sister is very sore. very.

  Reply
 2. latetia

  Dit is nog soos dag lig vir want ek het ook nog skool gegaan. Wees sterk en laat julle harte sterk wees. Ons God ken elkeen se hart. Want ek het my Mamma n paar maande gelede verloor. Maar soos ek se ons sal dit nooit vergeet nie maar dit word beter soos die dae aangaan. It is very hard to be strong in a moments of weakness. Mag God stilte in julle harte bring.

  Reply
 3. pierre Van Jaarsveld

  Wow nig baie mooi geskryf

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“Twee-en-Veertig Kamerade” deur J.J. Heard

Twee-En-Veertig Kamerade Hierdie gedig is in die 1985 Vorentoe jaarboek gepubliseer. Blombedekte graffies ry aan ry,Twee-en-veertig kameraadjies sy aan SY.Nog een oomblik gevul met lewensvreug.(dit is tog die erfdeel van die jeug) 'n Oomblik later deur troebel water...

“Die Busramp” deur Christine Herterich

Die Busramp Hierdie gedig is in die 1985 Vorentoe jaarboek gepubliseer. Die klokkie lui by die Skool VorentoeDie kinders hardloop na die bushalte toeDaar word gelag en gesels, die vakansie is hierDie kinders so vrolik, die tyd vir plesier Die bus trek weg, dis huis...

Chantal Parkin interview with City News, Joburg Today

Today, 33 years ago, 42 children lost their lives after a school bus swerved into the Westdene Dam. Chantal Parkin, one of the Westdene Bus Disaster survivor’s, joins City News in the studio to talk about this day.

Huldeblyk aan die Westdene Busramp

Deur H H Thiart Die eerste kwartaal is reeds verby, nou gaan ons weer ‘n blaaskans kry. Al die kinders is opgewek dis op almal se lippe, in elke gesprek. Volgende week sal die skole sluit, van skoolwerk dan geen duit.   Woensdag, sewe-en-twintig Maart afgemerk op...

Elmien Wood (nee Bellingan) onthou

Boodskap van Elmien Wood (nee Bellingan). Elmien se broer Anton Bellingan het die bus ramp oorleef. 30 jaar voel soos ‘n  druppel in die emmer. Wie sou kon dink dat op daardie Woensdag in 1985 so baie mense se lewens vir altyd verander sou word. "Totsiens sien...

Ons sien jou in die aandstons

Ons sien jou in die aandstons

Deur Chantal Steyn (nee Viljoen) aan haar vriendin Adriana Horn Om te dink dit is al so lank gelede En jy is nog steeds in ons gebede Die mooiste glimlag wat daar was Is alles nog in ons geheue vas Vir Chantal was dit haar beste vriendin Om hul te skei was baie min By...

Paastyd – Hoërskool Vorentoe

Paastyd – Hoërskool Vorentoe

Boodskap van Lucas C Viljoen, voormalige Hoof, Vorentoe Hoërskool, Apr 1987 tot Des 2004 Welaan Vriende, Op Saterdag 28 Maart word die 30e huldigingsdiens gehou vir die 42 kinders wat in die ramp omgekom het. Ek het eers 2 jaar na die ramp by Vorentoe begin.  Die...